Lego League 2022: SUPERPOWERED

YMCA Ypenburg neemt met een team deel aan de First ® Lego League. Vanaf midden oktober tot eind januari bouwen we aan een robot die verschillende missies moet voltooien. Tijdens het hele traject staan de Core Values van First Lego League, zoals sportiviteit, samenwerking en respect voor elkaar hebben, centraal.

Het team staat klaar bij de wedstrijdtafel.In de SUPERPOWERED℠ uitdaging onderzoeken FIRST LEGO League teams waar energie vandaan komt en hoe het wordt gedistribueerd, opgeslagen en gebruikt – en zetten vervolgens hun superkrachtige creativiteit aan het werk om te innoveren voor een betere energietoekomst.

Dit seizoen zullen de deelnemers aan FIRST LEGO League Challenge hun natuurlijke nieuwsgierigheid, verbeeldingskracht en kritisch denkvermogen gebruiken om te onderzoeken hoe toekomstige speelplekken eruit kunnen zien. Onder begeleiding van volwassen begeleiders en in teamverband zullen de leerlingen hun vaardigheden inzetten om deel te nemen aan een innovatieproject om een echt probleem op te lossen, een LEGO®-robot te bouwen en te programmeren en deel te nemen aan een spannend, op missies gebaseerd, robotspel.

Dus ben jij: creatief, technisch, een teamspeler, tussen 11 en 15 jaar en een fantastische programmeur of lego-bouwermeester? Meld je dan snel aan. Deed je eerder mee en ben je nu te oud? Wellicht vind je het dan leuk om te coachen?

Het bouwen zal plaatsvinden op de zondagmiddagen vanaf 23 oktober tussen 13:00 en 16:00. We legoen in het Piet Vink centrum. Afhankelijk van concentratie van de kinderenen voortgang kan hier van worden afgeweken.

Aangezien we dit jaar helaas wat laat starten (sorry), zal onderzocht worden of er enkele extra middagen (avonden?) kan worden gelegood. Daarnaast zal de inschrijving openblijven nadat we begonnen zijn, zodat er deelnemers kunnen aanschuiven.

De regio-finale is 28 januari in het Museon.

De prijs van de activitei 60 euro (neem contact op voor een sociaal tarief als u dit niet kan betalen).