Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Finale Lego League!

10 april 2022

Houd je van Lego en robots? Dan is de Lego League echt wat voor jou! YMCA Ypenburg neemt met een team deel aan de First ® Lego League. Vanaf oktober 2021 tot april 2022 bouwen we aan een robot die verschillende missies moet voltooien. Tijdens het hele traject staan de Core Values van First Lego League, zoals sportiviteit, samenwerking en respect voor elkaar hebben, centraal.

Lego is vooral heel leuk, en robotica heel leerzaam. Plezier staat voorop, een goed werkende robot mooi meegenomen en de regio finale is een groot feest waar we hebben bewezen goed te presteren.

Het team staat klaar bij de wedstrijdtafel.

Het thema van het seizoen 2021-2022 is CARGO CONNECT.

Transport brengt ons vooruit – het beïnvloedt economieën, overbrugt culturen en maakt ons allemaal meer wereldwijd met elkaar verbonden.

In het CARGO CONNECTSM seizoen zullen deelnemers hun natuurlijke nieuwsgierigheid, verbeeldingskracht en kritisch denkvermogen gebruiken om de wereld van transport te ontdekken. Hoe wordt vracht vervoerd, gesorteerd en afgeleverd op de plaats van bestemming?

Naarmate nieuwe uitdagingen opduiken die onze wereldwijde transportsystemen ontregelen en de behoefte aan innovatieve, duurzamere oplossingen toeneemt, worden de leerlingen van vandaag de drijvende kracht achter de doorbraken van morgen. De programma uitdaging van dit seizoen zal jongeren inspireren om innovatieve oplossingen te creëren door middel van robotica.

Koffiezetten wordt sport
Naast een robot bouwen is er een thematisch project. Binnen het thema sport en gezondheid is een sportieve koffiezetter gemaakt.

Wanneer?

Het bouwen zal plaatsvinden op de zondagmiddagen vanaf 3 oktober 2021 vanaf 13:00 tot ongeveer 16:00.  Afhankelijk van concentratie spanning e.d. kan de eindtijd nog wat schuiven. De exacte data zijn nog niet bekend, de kerst en herfstvakantie zal in overleg zijn.

Mee doen?

Deelnemers hebben een leeftijd vanaf 11/12  t/m 15 jaar. In onze ervaring wordt het echt leuk als ze het snappen.

Kostprijs: 50 euro (neem contact op voor een sociaal tarief als u dit niet kan betalen).

Aanmelden kan helaas niet meer!

Gegevens

Datum:
10 april 2022

Organisator

Locatie

Piet Vink
Plesmanlaan 217a
Den Haag, 2497 CH Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie