Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lego League Cargo Connect

3 oktober 2021 @ 08:00 - 29 januari 2022 @ 17:00

Houd je van Lego en robots? Dan is de Lego League echt wat voor jou! YMCA Ypenburg neemt met een team deel aan de First ® Lego League. Vanaf oktober 2021 tot eind januari 2021 bouwen we aan een robot die verschillende missies moet voltooien. Tijdens het hele traject staan de Core Values van First Lego League, zoals sportiviteit, samenwerking en respect voor elkaar hebben, centraal.

Lego is vooral heel leuk, en robotica heel leerzaam. Plezier staat voorop, een goed werkende robot mooi mee-genomen en de regio finale is een groot feest waar we hebben bewezen goed te presteren.

Het team staat klaar bij de wedstrijdtafel.

Het thema van het seizoen 2021-2022 is CARGO CONNECT.

Transport brengt ons vooruit – het beïnvloedt economieën, overbrugt culturen en maakt ons allemaal meer wereldwijd met elkaar verbonden.

In het CARGO CONNECTSM seizoen zullen deelnemers hun natuurlijke nieuwsgierigheid, verbeeldingskracht en kritisch denkvermogen gebruiken om de wereld van transport te ontdekken. Hoe wordt vracht vervoerd, gesorteerd en afgeleverd op de plaats van bestemming?

Naarmate nieuwe uitdagingen opduiken die onze wereldwijde transportsystemen ontregelen en de behoefte aan innovatieve, duurzamere oplossingen toeneemt, worden de leerlingen van vandaag de drijvende kracht achter de doorbraken van morgen. De programma uitdaging van dit seizoen zal jongeren inspireren om innovatieve oplossingen te creëren door middel van robotica.

Koffiezetten wordt sport
Naast een robot bouwen is er een thematisch project. Binnen het thema sport en gezondheid is een sportieve koffiezetter gemaakt.

Wanneer

Het bouwen zal plaatsvinden op de zondagmiddagen vanaf 3 oktober 2021 vanaf 13:00 tot ongeveer 16:00. Afhankelijk van concentratie spanning e.d. kan de eind-tijd nog wat schuiven. De exacte data zijn nog niet bekend, de kerst en herfstvakantie zal in overleg zijn.

Mee doen

Deelnemers hebben een leeftijd vanaf 11/12  t/m 15 jaar. In onze ervaring wordt het echt leuk als ze het snappen.

Kostprijs: 50 euro (neem contact op voor een sociaal tarief als u dit niet kan betalen).

  Voornaam (verplicht)

  Tussenvoegsel

  Achternaam (verplicht)

  Geboortedatum, leeftijd van 11 t/m 15 jaar (verplicht)

  E-mail adres ouders (verplicht)

  (mobiele) telefoonnummer ouders (verplicht)

  Wilt u deelnemen aan de whatsapp-groep over de activiteit

  Komt u een helpen bij de begeleiding? Ervaring is niet nodig.

  Heeft u bezwaar als er tijdens de dag foto's van uw kind worden genomen, die mogelijk online (facebook) of voor promotie worden gebruikt? (m.b.t. promotie, de foto's zullen dan alleen voor promotie van YMCA-activiteiten worden gebruikt, en zijn niet bruikbaar voor derden)

  Wilt u meer informatie ontvangen over activiteiten in de wijk, georganiseerd door YMCA Ypenburg?

  Ik ga akkoord met het gebruik van mijn persoonsgegevens, zoals de in de privacyverklaring van YMCA Ypenburg beschreven doeleinden. (opent in een nieuw venster)
  akkoord privacy

  Gegevens

  Begin:
  3 oktober 2021 @ 08:00
  Einde:
  januari 29 @ 17:00

  Organisator

  Ruud Schramp

  Locatie

  Piet Vink
  Plesmanlaan 217a
  Den Haag, 2497 CH Nederland
  + Google Maps
  Site:
  https://www.facebook.com/Wijkcentrum-Piet-Vink-Servicepunt-XL-275910739570467/