Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lego League RePLAY

13 september 2020 @ 13:00 - 30 november 2020 @ 16:00

Lego League 2020: RePLAY

*Helaas zit dit evenement helemaal vol! Inschrijven is niet meer mogelijk*

YMCA Ypenburg neemt met een team deel aan de First ® Lego League. Vanaf september tot eind november bouwen we aan een robot die verschillende missies moet voltooien. Tijdens het hele traject staan de Core Values van First Lego League, zoals sportiviteit, samenwerking en respect voor elkaar hebben, centraal.

 

Het team staat klaar bij de wedstrijdtafel.

Het thema van dit jaar is RePLAYSM . We betreden de wereld van sport, spel en fitness – bewegen, samenwerken, concurreren en vieren.

Overal om ons heen zijn er mogelijkheden om te spelen. In de RePLAYSM uitdaging zal de creativiteit van jonge talenten ruimtes – van open velden tot lege parkeerplaatsen – veranderen in speelmogelijkheden. Welke activiteiten kunnen we daar creëren? Hoe kunnen de spellen en plaatsen waar we spelen veranderen om de mensen die spelen of de apparatuur die we hebben te weerspiegelen? Hoe zorgen we ervoor dat onze spellen en activiteiten leuk en toegankelijk zijn voor alle betrokkenen?

Dit seizoen zullen de deelnemers aan FIRST LEGO League Challenge hun natuurlijke nieuwsgierigheid, verbeeldingskracht en kritisch denkvermogen gebruiken om te onderzoeken hoe toekomstige speelplekken eruit kunnen zien. Onder begeleiding van volwassen begeleiders en in teamverband zullen de leerlingen STEM vaardigheden inzetten om deel te nemen aan een innovatieproject om een echt probleem op te lossen, een LEGO®-robot te bouwen en te programmeren en deel te nemen aan een spannend, op missies gebaseerd, robotspel.

Dus ben jij: creatief, technisch, een teamspeler, tussen 10 en 14 jaar en een fantastische lego-bouwermeester? Meld je dan snel aan.
Deed je eerder mee en ben je nu te oud? Wellicht vind je het dan leuk om te coachen?

Het bouwen zal plaatsvinden op de zondagmiddagen vanaf 13 september 2019.

De exacte data zijn nog niet bekend, en de herfstvakantie zal in overleg zijn.

Door de situatie rondom Covid is de regio-finale datum nog niet bekend, deze was de afgelopen jaren eind november. De verwachting is dat deze nu in januari of februari is. We weten vanuit de YMCA Ypenburg dus ook niet precies hoe we dat gaan invullen voor wat betreft de voorbereiding: het is voor de vrijwilligers en deelnemers  zwaar om elke week tot en met februari door te gaan. Op een gegeven moment wordt het niet beter omdat tegen de grenzen van kennis en ervaring van de deelnemers wordt opgelopen.  Ik kan me dus voorstellen dat er af en toe een week wordt overgeslagen of een pauze wordt ingelast om de activiteit te spreiden.

Kostprijs: 50 euro (neem contact op voor een sociaal tarief als u dit niet kan betalen).

 

Gegevens

Begin:
13 september 2020 @ 13:00
Einde:
30 november 2020 @ 16:00

Organisator

Ruud Schramp

Locatie

Piet Vink
Plesmanlaan 217a
Den Haag, 2497 CH Nederland
+ Google Maps
Site:
https://www.facebook.com/Wijkcentrum-Piet-Vink-Servicepunt-XL-275910739570467/