Wanneer wordt dit jaar bouwdorp gehouden?
Voor data en prijs, klik hier.
Wat zijn de kosten?
Voor data en prijs, klik hier.
Voor wie is het bedoeld?
Bouwdorp is voor kinderen van 6 t/m 14 jaar. Iedereen is welkom.
Waar vindt bouwdorp plaats?
Na 9 jaar op het GAVI terrein gevestigd te zijn, verhuizen we in 2024 noodgedwongen door de bouw van een tramremise naar het evenemententerrein aan het Klaverveld in Leidschenveen. Een enorme organisatorische uitdaging, maar ook een unieke kans om dit evenement verder te ontwikkelen. Omdat de vergunning op het moment van inschrijven nog niet verleend is, blijft het nog even spannend of het werkelijk door kan gaan: we houden u daarom goed op de hoogte en hopen op uw begrip.
Waarom vragen jullie deze prijs?
Het organiseren van een evenement van deze omvang kost geld. Ongeveer de helft van de kosten wordt gedekt door subsidie van uit de gemeente. Een derde van de kosten is de deelnemersbijdrage. De rest van de kosten zijn gedekt door sponsering.
De grootste kosten zijn de aan- en afvoer van materiaal, de afschrijving van onze tenten en de maaltijden die tijdens de week uitgedeeld worden. Daarnaast investeren wij veel energie in de opleiding van vrijwilligers. Door de inzet van onze vrijwilligers bestaat dit evenement en door heel veel zelf te doen besparen we veel geld. Voor deelnemers die de bijdrage niet kunnen voldoen, hebben we een regeling: ze kunnen kosteloos mee.
Mijn kinderen willen heel graag, maar de prijs per kind is eigenlijk een probleem voor ons.
Wij vinden het heel erg van belang dat alle kinderen kunnen genieten van bouwdorp. Juist ook de kinderen die het het hardst nodig hebben. Om gezinnen voor wie het moeilijk is te betalen tegemoet te komen is er door zowel door YMCA Den Haag als door de landelijke YMCA geld beschikbaar gesteld. Om in aanmerking te komen voor een dergelijke korting moet er wel een “bewijsstuk” zoals een Ooievaarspas worden getoond. Neem contact op via het contactformulier.
Mijn zoon of dochter gebruikt medicijnen. Is dit een probleem?
Nee hoor, dat komt vaker voor. Als de medicijnen gedurende de dag ingenomen moeten worden dan kunnen deze bij de informatiebalie worden gegeven aan onze vrijwilligers. Nemen ze de medicijnen voor of tijdens het ontbijt in, dan kunnen ze dat gewoon thuis doen.
Mijn zoon of dochter wil voor de eerste keer mee. Zijn er vriendjes of vriendinnetjes van hem/haar die ook meegaan?
Wij kunnen helaas geen lijst met namen vrijgeven (vanwege privacy redenen), maar vraag eens op school of op een sportvereniging of iemand het kent en/of meegaat! Overigens is onze ervaring dat juist de deelnemers die nog niemand kende aan het eind van de week, de leukste tijd heeft én nieuwe vrienden maakt.
Mijn zoon of dochter wil graag ingedeeld worden bij vriendjes en/of vriendinnetjes. Kan dit?
U kun op het aanmeldformulier aangeven dat uw kind bij zijn vriendje/vriendinnetje ingedeeld wil worden. Wij proberen zoveel mogelijk aan alle wensen te voldoen, maar het is altijd een hele puzzel.
U kunt wijzigingen doorgeven tot 15 juli. De groepsindeling wordt niet van te voren bekend gemaakt en niet gewijzigd.
Mijn kind heeft zich niet opgegeven samen met een vriendje/vriendinnetje. En hij/zij vindt dit erg spannend.
Uw kind zal niet de enige die zich zonder vriendje/vriendinnetje opgeeft. Wij houden hier met de groepsindeling ook rekening mee. Het is erg leuk om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken tijdens bouwdorp, en dit moedigen wij ook erg aan.
Vind uw kind het spannend, geef dit dan ook aan bij de begeleider van het groepje. Onze vrijwilligers zijn getraind in het herkennen van groepsdynamiek en het omgaan met allerlei voorkomende situaties. Hij of zij zal hier rekening mee houden.
Moet mijn kind de hele week meedoen?
In principe geeft u uw kind inderdaad op voor de hele week, van maandag tot en met vrijdag. Maar het kan natuurlijk dat uw kind een dag niet kan, of dat u later thuis komt van vakantie. Laat het in dat geval even weten, zodat het bij de leiding bekend is dat uw kind er niet is.
Het is voor een kind uiteraard leuker om de hele week erbij te zijn, zodat ze samen een hut kunnen bouwen, in plaats van halverwege de week te gaan helpen bij een hut die grotendeels al af is.
Hoe zit het met het slapen op de donderdagavond?
Voor veel kinderen is het een avontuur om een nacht in hun eigen hut te overnachten. Als het weer het enigszins toelaat, willen we dit dan ook zeker weer aanbieden.
Tijdens deze nacht zijn er continu in ieder geval voldoende vrijwilligers wakker (de nachtwacht) om toezicht te houden op de (veiligheid van de) kinderen.
Is het slapen verplicht?
Nee hoor, absoluut niet. Het kind en de ouders moeten het allebei goed vinden. En als u tijdens de week nog veranderd van gedachte, is dat geen probleem.
Hoe zit het met gemengd slapen?
Veel kinderen willen bouwen met kinderen die ze al kennen, en vaak zijn dit groepjes met jongens en meisjes, wat ook een leukere sfeer geeft. Echter willen de kinderen vooral ook in hun eigen hut slapen. Daarom bouwen ze hem immers. Dat betekent dus dat de kans groot is dat er in sommige hutjes gemengd geslapen kan worden. We vinden het van belang dat de ouders er zich bewust van zijn.
Hoe zit het met allergieën?
Wanneer uw zoon/dochter een allergie heeft zullen wij hier rekening mee houden. Vermeld deze allergie duidelijk op het aanmeldingsformulier.
Kan ik mijn zoon of dochter bezoeken tijdens de huttenbouwweek?
Helaas is dit niet mogelijk. Wel nodigen we u uit om het eindresultaat te komen bewonderen op donderdagavond en bent u van harte welkom in de bouwdorp bistro.
Ik heb nog meer vragen, kan ik daar ook antwoorden op krijgen?
Wij hebben antwoord op écht alle vragen! Stuur daarvoor een mail naar info@ymcaypenburg.nl