Algemene informatie

Ze noemen het ook wel: de leukste week van het jaar. Sinds 2015 organiseren we het Bouwdorp voor kinderen van 6 tot 14 jaar uit de Haagse wijken Ypenburg en Leidschenveen. Deelnemers uit de hele regio (Delft, Nootdorp en Pijnacker) zijn overigens welkom om deze week te beleven.

Het concept is simpel: in de ochtend bouw je onder begeleiding van onze vrijwilligers in een groepje van 6 tot 8 deelnemers aan een hut. Hoe deze hut er uit ziet, bepalen jullie helemaal zelf. Wij zorgen voor voldoende hout, spijker en natuurlijk eten en drinken voor voldoende energie. In de middag hebben we elke dag een ander middagprogramma. Denk aan een sport, spel of speuractiviteit.

Voor de meeste deelnemers is donderdag de leukste dag van de week, dan mag je bij goed weer blijven slapen in je zelfgebouwde hut. Super spannend, maar onvergetelijk! Voorafgaand organiseren we een groot feest én voor de ouders wordt er gezorgd in de bouwdorpbistro.

Het bouwdorp is een initiatief van de YMCA Ypenburg en wordt georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers. Op onze website vindt je hier meer informatie over.

De leukste week van het jaar: die wil jij niet missen toch?