Veel gestelde vragen – Zomerkamp

Mijn kind is 12, voor welk kamp moet ik hem/haar nu inschrijven?

Zelf leggen we de grens bij de overgang van basisschool naar middelbare school. Kinderen die van groep 8 naar de eerste gaan raden we aan mee te gaan met het middenkamp. De eersteklassers die naar de tweede gaan kunnen op pad met de tieners.

Wat kost het?

Het middenkamp kost €225.- Het tienerkamp kost €235,- Dit is inclusief heenreis, maaltijden en overnachtingen. Extra zakgeld voor een patatje in het zwembad of nóg meer snoep mag natuurlijk altijd, maar liever niet meer dan €15.

Pfoe, dat is stiekem best een hoop geld, kan ik korting krijgen?

Om gezinnen voor wie het moeilijk is te betalen tegemoet te komen is er door zowel door YMCA Den Haag als door de landelijke YMCA geld beschikbaar gesteld. Om in aanmerking te komen voor een dergelijke korting moet er wel een “bewijsstuk” zoals een Ooievaarspas worden getoond. Voor meer info, klik hier of stuur een mailtje naar [email protected]

Waar en hoe laat vertrekken we?

Middenkamp: De parkeerplaats bij het Hofbad. We verzamelen op 16 juli om 15:00 en vertrekken om 15:30. De reis naar het kamp gaat per touringcar zodat we in de bus vast kennis kunnen maken en het kamp in één klap goed beginnen.
Na de gezellige week mogen de kinderen op zaterdag om 10:00 worden opgehaald op het kampterrein in Leusden. Kom alsjeblieft niet te laat, niemand wil de laatste zijn die opgehaald word.
Tienerkamp: De tieners verzamelen op zaterdag 15 juli om XXXX op de parkeerplaats bij treinstation Ypenburg. De reis hierna gaan we nog uitzoeken.
Na een superleuke week morgen de kinderen zaterdagochtend om 9:30 opgehaald worden.

Spannend! Kunnen we het kampterrein vast bekijken om aan het idee te wennen?

Natuurlijk! Op het kampterrein in Leusden zijn vanaf het paasweekend al kampen bezig. De Ganzenhof is een minicamping. Dus kijk en vraag even of het ok is als u het terrein op gaat.

Wat eten we? (en hoe zit het met diëten?)

Middenkamp: Geen idee, maar sommige van onze stafleden komen al járen op het terrein en hebben altijd zitten smullen.
Natuurlijk zijn diëten geen probleem, maar denk er wel aan dat er een verschil is tussen niet lusten en een daadwerkelijk dieet. Meld op het aanmeldformulier hoe en wat, dan laten we zo snel mogelijk weten of de koks er rekening mee kunnen houden of dat we een andere oplossing moeten zoeken.
Tienerkamp: Bij de tieners moeten we zelf zorgdragen voor het eten. Sterker nog, ze gaan zelf koken! Ook bij de tieners is het wenselijk om diëten zo duidelijk mogelijk in kaart te brengen zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Ik mis mijn kind zo… kunnen we even bellen?

We merken steeds meer dat ouders het moeilijker vinden hun kind los te laten dan andersom. We gaan proberen regelmatig foto’s te sturen maar onze ervaring is dat bellen snel heimwee oproept, en het (meestal) niet oplost, maar verergert.

Waar moet ik ál die kaarten naartoe sturen?

Post ontvangen op kamp is altijd leuk. Zet wel duidelijk op de kaart dat deze naar het kamp van YMCA Ypenburg  moet. Het adres staat onder het kopje “locatie”.

Mijn kind gebruikt medicijnen, heeft een beperking of gedragsstoornis. Mag hij/zij nu nog mee?

Natuurlijk zijn medicijnen geen probleem, aan het begin van het kamp mogen de medicijnen worden ingeleverd waarna we deze beheren. Kinderen met een beperking of gedragsstoornis zijn óók welkom, maar de YMCA organiseert ook kampen speciaal voor kinderen met een beperking. Kijk hiervoor op www.ycamps.nl.

Lig ik met … in de tent??

Dat merk je vanzelf, we maken vooraf een indeling waarin we bewust geen rekening houden met vriendjes/vriendinnetjes. Bij het middenkamp slapen we in zevenpersoons-tenten, maar als we de ruimte hebben zullen we die zeker gebruiken. Je slaapt echter nooit alleen. Bij het tienerkamp hebben we een aantal slaapkamers waarvan je de indeling vanzelf gaat zien.

Inpakken, wat moet er allemaal mee?

Op de pagina “Paklijst zomerkamp” staat een prachtige paklijst. Denk er wel aan dat we met de bus/trein gaan en het dus wenselijk is om alles in maximaal 2 tassen/koffers mee te nemen. Vuilniszakken zijn voor vuilnis en lopen het risico daarvoor aangezien te worden. Gebruik een sporttas, reistas of hutkoffer. Schrijf altijd je naam op je bagage! (pleistertape is goed te beschrijven, blijft goed plakken en laat geen lijmresten achter)

Telefoons, IPod’s en andere electronica.

Middenkamp: Laat alles alsjeblieft thuis! Je bent nu hier, je verhalen mag je na het kamp allemaal vertellen of tijdens het kamp een old-school kaart sturen. Als je ouders je écht willen bellen kan dat via de leiding. Diezelfde leiding die ook contact opneemt met de ouders als dat nodig is.
Telefoons zijn op kamp echt een gigantische dooddoener, door “gezellig” in je eigen telefoonwereldje te blijven begin je het kamp pas als de batterij leeg is met een flinke achterstand.  (en nee, we gaan je telefoon écht niet opladen)
Tienerkamp: telefoons blijven een enorm storende factor op kamp, maar deze leeftijd kunnen we niet verbieden om een telefoon mee te nemen. Tijdens het eten of gezamenlijke activiteiten is gebruik van de telefoon niet toegestaan.

Ik heb mijn kind aangemeld maar wil tóch annuleren.

Dat kan, maar omdat we beperkt plek hebben brengen we bij een annulering minder van 6 weken voor vertrek 25% van de kampprijs in rekening. Doe je dat één week voor vertrek, dan betaal je alsnog 75% van de kampprijs.

Ik heb nog zó veel vragen… wie heeft antwoorden?

Voor alle vragen kun je mailen naar [email protected], voor vragen tijdens de week hebben we een noodnummer dat voor het kamp word gecommuniceerd.