Veel gestelde vragen – Zomerkamp

Wat kost het?
Het zomerkamp kost €235,- Dit is inclusief maaltijden, overnachtingen en het volledige programma. Extra zakgeld voor een patatje in het zwembad of nóg meer snoep mag natuurlijk altijd, maar liever niet meer dan €15.

Pfoe, dat is stiekem best een hoop geld, kan ik korting krijgen?
Om gezinnen voor wie de kosten een hindernis vormen tegemoet te komen, is er door zowel door YMCA Den Haag als door de landelijke YMCA geld beschikbaar gesteld. Om in aanmerking te komen voor een dergelijke korting moet er wel een “bewijsstuk” zoals een Ooievaarspas worden getoond. Voor meer info, klik hier of stuur een mailtje naar [email protected]  

Waar en hoe laat vertrekken we?
De locatie en het tijdstip van verzamelen voor vertrek naar de zomerkamplocatie wordt later bekend gemaakt. Wel zal dit ergens in de middag op 19 juli zijn. Na de gezellige week mogen de kinderen op26 juli om 9:30 worden opgehaald op het kampterrein in Vorstenbosch. Kom alsjeblieft niet te laat, niemand wil de laatste zijn die opgehaald wordt.

Wat eten we? (en hoe zit het met diëten?)
We dienen dit jaar zelf zorg te dragen voor het eten. Sterker nog, misschien helpen de deelnemers wel een handje mee in de keuken. Het is wenselijk om allergieën en diëten zo duidelijk mogelijk in kaart te brengen zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Ik mis mijn kind zo… kunnen we even bellen?
We merken steeds meer dat ouders het moeilijker vinden hun kind los te laten dan andersom. We gaan proberen regelmatig foto’s te sturen maar onze ervaring is dat bellen snel heimwee oproept, en het (meestal) niet oplost, maar verergert.

Waar moet ik ál die kaarten naartoe sturen?
Post ontvangen op kamp is altijd leuk. Zet wel duidelijk op de kaart dat deze naar het kamp van YMCA Ypenburg  moet. Het adres staat onder het kopje “Over het zomerkamp”.

Mijn kind gebruikt medicijnen, heeft een beperking of gedragsstoornis. Mag hij/zij nu nog mee?
Natuurlijk zijn medicijnen geen probleem. Aan het begin van het kamp mogen de medicijnen worden ingeleverd waarna we deze beheren. Kinderen met een beperking of gedragsstoornis zijn óók welkom, maar de YMCA organiseert ook kampen speciaal voor kinderen met een beperking. Kijk hiervoor op www.ycamps.nl.

Lig ik met … in de kamer??
Dat merk je vanzelf, we maken vooraf een indeling waarin we bewust geen rekening houden met vriendjes/vriendinnetjes. Je slaapt echter nooit alleen.

Inpakken, wat moet er allemaal mee?
Op de pagina “Paklijst zomerkamp” staat een prachtige paklijst. Denk er wel aan dat we met de bus/trein/auto gaan en het dus wenselijk is om alles in maximaal 2 tassen/koffers mee te nemen. Vuilniszakken zijn voor vuilnis en lopen het risico daarvoor aangezien te worden. Gebruik een sporttas, reistas of koffer. Schrijf altijd je naam op je bagage! (pleistertape is goed te beschrijven, blijft goed plakken en laat geen lijmresten achter).

Telefoons, IPod’s en andere electronica.
Het liefste hebben we dat de deelnemers telefoons en dergelijke thuislaten. Je bent lekker op kamp! Verhalen vertellen kan als je weer thuis bent (Of stuur een old-school kaartje!). Als je ouders je écht willen bellen kan dat via de leiding. Diezelfde leiding die ook contact opneemt met de ouders als dat nodig is. Telefoons zijn op kamp echt een gigantische dooddoener: door “gezellig” in je eigen telefoonwereldje te blijven begin je het kamp pas als de batterij leeg is met een flinke achterstand.  We beseffen ons tegelijkertijd ook dat telefoons verbieden lastig is. Tijdens het eten of gezamenlijke activiteiten is gebruik van de telefoon niet toegestaan.

Ik heb mijn kind aangemeld maar wil tóch annuleren.
Dat kan, maar omdat we beperkt plek hebben brengen we bij een annulering minder van 6 weken voor vertrek 25% van de kampprijs in rekening. Doe je dat één week voor vertrek, dan betaal je alsnog 75% van de kampprijs.

Ik heb nog zó veel vragen… wie heeft antwoorden?
Voor alle vragen kun je mailen naar [email protected]  voor vragen tijdens de week hebben we een noodnummer dat voor het kamp word gecommuniceerd.