Veel gestelde vragen – Zomerkamp

Wat kost het?

Het kamp kost €195.- Dit is inclusief busreis heen, maaltijden en overnachtingen. Extra zakgeld voor een patatje in het zwembad of nóg meer snoep mag natuurlijk altijd, maar liever niet meer dan €15.

Pfoe, dat is stiekem best een hoop geld, kan ik korting krijgen?

Om gezinnen voor wie het moeilijk is te betalen tegemoet te komen is er door zowel door YMCA Den Haag als door de landelijke YMCA geld beschikbaar gesteld. Om in aanmerking te komen voor een dergelijke korting moet er wel een “bewijsstuk” zoals een ooievaarspas worden getoond. Voor meer info, klik hier of stuur een mailtje naar [email protected]

Hoe zit het met het vervoer?

De reis naar het kamp gaat per touringcar zodat we in de bus vast kennis kunnen maken en het kamp in één klap goed beginnen. Na de gezellige week mogen de kinderen op zaterdag om 10:00 worden opgehaald op het kampterrein in Leusden. Kom alsjeblieft niet te laat, niemand wil de laatste zijn die opgehaald word.

Spannend! Kunnen we het kampterrein vast bekijken om aan het idee te wennen?

Natuurlijk! Op het kampterrein zijn vanaf het paasweekend al kampen bezig.

Wat eten we? (en hoe zit het met diëten?)

Geen idee, maar sommige van onze stafleden komen al járen op het terrein en hebben altijd zitten smullen.
Natuurlijk zijn diëten geen probleem, maar denk er wel aan dat er een verschil is tussen niet lusten en een daadwerkelijk dieet. Meld op het aanmeldformulier hoe en wat, dan laten we zo snel mogelijk weten of de koks er rekening mee kunnen houden of dat we een andere oplossing moeten zoeken.

Ik mis mijn kind zo… kunnen we even bellen?

We merken steeds meer dat ouders het moeilijker vinden hun kind los te laten dan andersom. We gaan proberen regelmatig foto’s te sturen maar onze ervaring is dat bellen snel heimwee oproept, en het (meestal) niet oplost, maar verergert.

Waar moet ik ál die kaarten naartoe sturen?

Post ontvangen op kamp is altijd leuk. Zet wel duidelijk op de kaart dat deze naar het kamp van YMCA Ypenburg  moet. Het adres staat onder het kopje “locatie”.

Mijn kind gebruikt medicijnen, heeft een beperking of gedragsstoornis. Mag hij/zij nu nog mee?

Natuurlijk zijn medicijnen geen probleem, aan het begin van het kamp mogen de medicijnen worden ingeleverd waarna we deze beheren. Kinderen met een beperking of gedragsstoornis zijn óók welkom, maar de YMCA organiseert ook kampen speciaal voor kinderen met een beperking. Kijk hiervoor op ycamps.nl.

Mijn kind is 14, maar er is nog wel plek toch?

Helaas moeten we een grens trekken. Het is voor de deelnemers leuk om met leeftijdsgenoten te zijn en een groot leeftijdsverschil kan afbreuk doen aan het plezier.

Lig ik met … in de tent??

Dat merk je vanzelf, we maken vooraf een indeling waarin we bewust geen rekening houden met vriendjes/vriendinnetjes. We slapen in 7 persoons tenten, maar als we de ruimte hebben zullen we die zeker gebruiken. Je slaapt echter nooit alleen.

Inpakken, wat moet er allemaal mee?

Op de pagina “paklijst zomerkamp” staat een prachtige paklijst. Denk er wel aan dat we met de bus gaan en het dus wenselijk is om alles in maximaal 2 tassen/koffers mee te nemen. Vuilniszakken zijn voor vuilnis en lopen het risico daarvoor aangezien te worden. Gebruik een sporttas, reistas of hutkoffer. Schrijf altijd je naam op je bagage! (pleistertape is goed te beschrijven, blijft goed plakken en laat geen lijmresten achter)

Telefoons, IPod’s en andere electronica.

Laat alles alsjeblieft thuis! Je bent nu hier, je verhalen mag je na het kamp allemaal vertellen of tijdens het kamp een old-school kaart sturen. Als je ouders je écht willen bellen kan dat via de leiding. Diezelfde leiding die ook contact opneemt met de ouders als dat nodig is.
Telefoons zijn op kamp echt een gigantische dooddoener, door “gezellig” in je eigen telefoonwereldje te blijven begin je het kamp pas als de batterij leeg is met een flinke achterstand.  (en nee, we gaan je telefoon écht niet opladen)

Waar en hoe laat vertrekt de bus?

De parkeerplaats bij het Hofbad. We verzamelen om 15:00 en vertrekken om 15:30. Als je te laat bent: Neem de eerste trein naar Utrecht. Daar overstappen richting Amersfoort en daar even bellen om van het station gehaald te worden.

Ik heb mijn kind aangemeld maar wil tóch annuleren.

Dat kan, maar omdat we beperkt plek hebben brengen we bij een annulering minder van 6 weken voor vertrek 25% van de kampprijs in rekening. Doe je dat één week voor vertrek, dan betaal je alsnog 75% van de kampprijs.

Ik heb nog zó veel vragen… wie heeft antwoorden?

Voor alle vragen kun je mailen naar [email protected], voor vragen tijdens de week hebben we een noodnummer dat voor het kamp word gecommuniceerd.