Veel gestelde vragen – Huttenbouwweek

Wanneer wordt dit jaar het bouwdorp gehouden?
voor data en prijs, klik hier.

Wat zijn de kosten?
voor data en prijs, klik hier.

Voor wie is het kamp bedoeld?
Het bouwdorp is voor kinderen van 6 t/m 14 jaar.

Waar vindt het bouwdorp plaats?
Het bouwdorp wordt gehouden op het GAVI-terrein, aan het Valutapad, in de buurt van het Hofbad.

Waarom betaal ik 45 euro?
We willen voornamelijk een ‘eerlijke’ prijs vragen voor het bouwdorp. Voor hetgeen dat we bieden aan programma en ervaring en plezier aan de kinderen, vinden dat 45 euro een hele eerlijke prijs is.
Daarnaast wordt het bouwdorp gesubsidieerd door de gemeente. En daar zijn we heel blij mee, met name omdat we daardoor konden opstarten en beginnen met eigen materiaal bij elkaar te sprokkelen. Op lange termijn lijkt het ons wel gezonder om (meer) op eigen benen te staan.

Mijn kinderen willen heel graag, maar de 45 euro per kind is eigenlijk een probleem voor ons.
Wij vinden het heel erg van belang dat alle kinderen kunnen genieten van het bouwdorp. Juist ook de kinderen die het het hardst nodig hebben. Om gezinnen voor wie het moeilijk is te betalen tegemoet te komen is er door zowel door YMCA Den Haag als door de landelijke YMCA geld beschikbaar gesteld. Om in aanmerking te komen voor een dergelijke korting moet er wel een “bewijsstuk” zoals een Ooievaarspas worden getoond. Voor meer info, klik dan hier of stuur voor info hierover een mailtje naar [email protected]

Mijn zoon of dochter slikt medicijnen. Is dit een probleem?
Nee hoor, dat komt vaker voor. Als de medicijnen gedurende de dag ingenomen moeten worden dan kunnen deze aan de leiding worden gegeven. Nemen ze de medicijnen voor of tijdens het ontbijt in, dan kunnen ze dat gewoon thuis doen.

Mijn zoon of dochter wil voor de eerste keer mee. Zijn er vriendjes of vriendinnetjes van hem/haar die ook meegaan?
Wij kunnen helaas geen lijst met namen vrijgeven (vanwege privacy redenen), maar vraag eens op school of op een sportvereniging of iemand het kent en/of meegaat!

Mijn zoon of dochter wil graag ingedeeld worden bij vriendjes en/of vriendinnetjes. Kan dit?
U kun op het aanmeldformulier aangeven dat uw kind bij zijn vriendje/vriendinnetje ingedeeld wil worden. Wij proberen zoveel mogelijk aan alle wensen te voldoen, maar het is altijd een hele puzzel. Wel zijn wij gebonden aan een groepsgrootte van maximaal 8 kinderen, daarom kan het voorkomen dat uw kind niet bij al zijn/haar vriendjes ingedeeld word. Wij zorgen er altijd voor dat uw kind met minimaal één van de opgegeven vriendjes in een groep komt.

Weet u nog niet zeker of het vriendje van uw kind meegaat of hoort u dit later, dan kunt u tot een week voor kamp een mail met de voorkeur naar [email protected] sturen. Wees op tijd want hierna is de kans heel klein dat er nog wijzigingen gemaakt kunnen worden aan de groepsindeling. Ook is het niet de bedoeling dat er op de eerste dag nog indelingen veranderd worden.

Wil uw kind ingedeeld worden met een broertje, zusje of jonger vriendje dan moet u  er rekening mee houden dat wij de groepjes indelen op leeftijd. Wanneer het leeftijdsverschil tussen twee kinderen groter is dan 2 jaar dan zullen beide kinderen in een groepje met kinderen van de leeftijd van het jongste kind worden ingedeeld. Dit kan dus betekenen dat een kind van 10 jaar in een groepje met kinderen van 6 jaar wordt ingedeeld.

Mijn kind heeft zich niet opgegeven samen met een vriendje/vriendinnetje. En hij/zij vindt dit erg spannend.
Uw kind zal niet de enige die zich zonder vriendje/vriendinnetje opgeeft. Wij houden hier met de groepsindeling ook rekening mee. Het is erg leuk om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken tijdens het bouwdorp, en dit moedigen wij ook erg aan.

Vind uw kind het spannend, geef dit dan ook aan bij de begeleider van het groepje. Hij of zij zal hier rekening mee houden.

Moet mijn kind de hele week meedoen?
In principe geeft u uw kind inderdaad op voor de hele week, van maandag tot en met vrijdag. Maar het kan natuurlijk dat uw kind een dag niet kan, of dat u later thuis komt van vakantie. Laat het in dat geval even weten, zodat het bij de leiding bekend is dat uw kind er niet is.

Het is voor een kind uiteraard leuker om de hele week erbij te zijn, zodat ze samen een hut kunnen bouwen, in plaats van halverwege de week te gaan helpen bij een hut die grotendeels al af is.

Hoe zit het met het slapen op de donderdagavond?
Voor veel kinderen is het een avontuur om een nacht in hun eigen hut te overnachten. Als het weer het enigszins toelaat, willen we dit dan ook zeker weer aanbieden.
Tijdens deze nacht zijn er continu in ieder geval 3 vrijwilligers wakker (de nachtwacht) om toezicht te houden op de (veiligheid van de) kinderen. Ze staan klaar om te helpen, en zijn er voor vragen van de kinderen, en ook om het geluidsniveau in de perken te houden. Een beetje keten hoort er immers bij. Maar het moet ook wel bij een beetje blijven.De nachtwacht kan alleen niet garanderen dat de kinderen ook werkelijk zullen slapen…

Is het slapen verplicht?
Nee hoor, absoluut niet. Het kind en de ouders moeten het allebei goed vinden. En als u tijdens de week nog veranderd van gedachte, is dat geen probleem.

Hoe zit het met gemengd slapen?
Deze vraag is onze hoofdbreker. Veel kinderen willen bouwen met kinderen die ze al kennen, en vaak zijn dit groepjes met jongens en meisjes, wat ook een leukere sfeer geeft. Echter willen de kinderen vooral ook in hun eigen hut slapen. Daarom bouwen ze hem immers.
Dat betekent dus dat de kans groot is dat er in sommige hutjes gemengd geslapen kan worden.
Gezien dat er continu 3 vrijwilligers wakker zijn, voorzien we geen grote problemen, maar we vinden het van belang dat de ouders er zich bewust van zijn.

Hoe zit het met allergieën?
Wanneer uw zoon/dochter een allergie heeft zullen wij hier rekening mee houden. Vermeld deze allergie duidelijk op het aanmeldingsformulier.

Kan ik mijn zoon of dochter bezoeken tijdens het bouwdorp?
Na het wegbrengen van uw kind mag u uiteraard nog even kort rondkijken, maar vanaf 9.30 uur verzoeken we dat de ouders toch echt weggaan. Het bouwdorp is immers voor uw kind, en niet voor u!
Aan het eind van de dag is het voor de ouders mogelijk om de hutten van het dorp te bekijken en bewonderen!

Er zitten toch vluchtelingen (statushouders) op ‘jullie’ terrein dit jaar?
Nee. De plek waar de vluchtelingen gehuisvest zijn is het (braakliggende) terrein direct achter het Hofbad. Het bouwdorp vindt plaats op het GAVI-terrein, achter de omheining en direct naast de stadscamping.

Hoe kan ik mijn zoon of dochter aanmelden?
U kunt uw zoon of dochter aanmelden voor het bouwdorp door het formulier op de website in te vullen.

Ik heb nog meer vragen, kan ik daar ook antwoorden op krijgen?
Natuurlijk kan dat! Stuur een mailtje met de vragen naar: info @ ymcaypenburg.nl of vul het contactformulier in.